Giuseppe Berardelli nga rajoni më i goditur i Italisë, Lombardia, vdiq në një spital lokal pas diagnostikimit me koronavirus.

Shërbëtorët e kishës ia kishin blerë atij një respitaror për shkak të mungesës së këtyre pajisjeve nëpër spitalet publike, por ai kishte vendosur që t’ia dhuronte një pacienti më të ri, të cilin nuk e njihte, por që kishte probleme me frymëmarrjen.

Mosha dhe gjendja e saktë e këtij pacienti nuk dihen, por pacientët e rinj që kanë qasje në respiratorë kanë gjasa shumë më të mëdha për mbijetesë

Ky rast i veçantë u bë i ditur nga prifti James Martin nga Shtetet e Bashkuara, i cili gjithashtu shërben si këshilltar në Sekretariatin e Komunikimit në Vatikan.

Prifti Berardelli dallohej për veprat e bamirësisë dhe njerëzit e njihnin edhe për dashurinë që kishte ndaj motoçikletave.

Berardelli është në mesin e së paku 60 priftërinjve që kanë vdekur nga koronavirusi në Itali.

CopyAMP code

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here