Studiuesit parashikojnë përfitime të shumta për njerëzimin, por gjithashtu pranojnë edhe çështjet etike.
Nëse ngrihet çështja e robotëve, a pokalipsi mund të jetë një çështje më e rëndësishme sesa kanë përgatitur skenaristëve skenë-th riller.

Studiuesit në SHBA kanë krijuar makinat e para të gj alla duke mbledhur q eliza nga bretkosat në Afrikë në robotë të vegjël që lëvizin nën avullin e tyre.
Një nga krijimet më të suksesshme të tyre, konsiston në një krijesë me dy këmbë relativisht të t rasha që e shtyjnë atë të eci.

“Këto janë forma krejtësisht të reja. Ata kurrë më parë nuk kanë ekzistuar në Tokë.
Ata janë organizma të gj allë, të programueshme.”-tha Michael Levin, drejtori i Qendrës Allen Discovery në Universitetin Tufts në Medford, Massachusetts.

Robotistët priren të favorizojnë metalin dhe plastikën për forcën dhe qëndrueshmërinë e tyre, por Levin dhe kolegët e tij shohin përfitime në krijimin e robotëve nga indet biologjike.
Kur d ëmtohen, robotët e gjallë mund t’i shërojnë p lagët e tyre, dhe pasi të kryhet detyra e tyre, ato prishen, ashtu si organizmat natyrorë k alben kur v desin.

“Karakteristikat e tyre unike do të thotë që versionet e ardhshme të robotëve mund të vendosen për të pastruar ndotjen mikroplastike në oqeanet, gjetjen dhe tretjen e materialeve toksike, dërgimin e ilaçeve në trup.”- shprehen shkencëtarët.

Loading...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here