Ky eshte ILACI FARMACEUTIK qe sheron KORONA-VIRUSIN.

Ne Rusi nuk ka Korona sepse ARBIDOLIN e gjen me shumice si Paracetamolin tek Farmacite tona….( ka dhe simbolin e Virusit-te Korones te printuar).

ARBIDOLI ka disa versione prandaj mendohet te jete mjaft efektiv.

( Ne Medikamentin qe lexon ARBIDOL ne gjuhen sllave, tek letra brenda kutise ku jepen udhezimet permenden te gjitha Viruset qe ky ilaç sheron dhe aty permendet dhe emri i Korona-Virusit )

Gjithashtu Medikamenti tjeter qe lufton Korona-virusin eshte ilaci kunder Malaries :KLOROKINA ( lexoni NE Google sitin e meposhtem…….)

Numri i prekurve me Covid-19 në vendin tonë ka shkuar në 70.
Sot janë shënuar edhe 7 raste të reja. 1 rast, ai i 85-vjeçares në Patos, dhe 5 të tjera në Tiranë.

Po kështu, 9 prej të infektuarëve janë mjekë dhe infermierë, një nga Spitali i Durrësit dhe të tjerët nga spitali “Shefqet Ndroqi”.

Vatra e të infektuarve është zgjeruar në Tiranë, Rrogozhinë, Elbasan, Durrës, Lushnje, Fier dhe Kavajë.

Jeta në vend është paralizuar thuajse totalisht, nuk ka transport publik. Qytetarët lëvizin në dy orare, 06:00 deri më 10:00 paradite dhe 16:00 deri në 18:00 pasdite.

Në shërbim të shtetit do të jenë edhe spitalet private gjatë periudhës së emergjencës dhe kush nuk bindet do ketë gjobë deri në 5 milionë Lekë.

E vetmja këshillë e përbashkët e institucioneve dhe mjekëve është që qytetarët të qendrojnë në shtëpi dhe të kenë sa më pak kontakte me të tjerët.

CopyAMP code

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here