BE-ja heq Shqipërinë nga lista e vendeve të sigurta nga Covid-19


Pas rritjes së numrit të rasteve së të infektuarëve në vendin tonë Bashkimi Evropian ka hequr Shqipërinë nga lista e vendeve të sigurta.

Në listën e BE-së bëjnë pjesë dhe Armenia, Azerbajxhani, Brunei Darussalam, Japonia dhe Serbia.

Udhëtimet jo thelbësore në BE nga vendet ose entitetet që nuk janë të listuara në listnë e vendeve të sigurta do i nështrohen një kufizimi të përkohshëm të udhëtimit.

Kjo nuk paragjykon mundësinë që shtetet anëtare të heqin kufizimin e përkohshëm të udhëtimeve jo thelbësore në BE për udhëtarët plotësisht të vaksinuar.

Sipas Këshillit të Be-së kjo listë do të të vazhdojë të rishikohet çdo dy javë dhe, sipas rastit, do të përditësohet.

Bazuar në kriteret dhe kushtet e përcaktuara në rekomandim, që nga 9 shtatori 2021 shtetet anëtare duhet të heqin gradualisht kufizimet e udhëtimit në kufijtë e jashtëm për banorët e vendeve të treta në vijim.

.

Share:

Author: comrdanews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *