ARRSH informacion zyrtar mbi gjendjen e rrugëve

0
13

Autoritetit Rrugor Shqiptar ka dhënë një informacion mbi gjendjen e rrugëve teksa vendi është përfshirë nga moti i keq.

Sipas ARRSH-së, në rajonin verior dhe atë qëndror të vendit rekomandohet përdorimi i zinxhirëve. Po ashtu, edhe në disa zona jugore, rekomandohet përdorimi i zinxhirëve.

INFORMACION MBI GJENDJEN E AKSEVE KOMBËTARE
🌨Reshjet e borës kanë pushuar, por temperaturat janë shumë të ulëta, të cilat kanë favorizuar krijimin e shpejtë të akullit në zona të veçanta pavarësisht kriposjes.

👉RAJONI VERIOR

Rekomandohem me zinxhirë:

●Bicaj -Bushtrice ●K.Domaj -Draje Rec ●Kuben-Vasije (pjesërisht me zinxhirë)●Peshkopi- Qafë Drajë (pjesërisht me zinxhirë) ●Ura e Cerenecit -Klenjë (15 kilometrat e para me zinxhirë)●Qafë Mali-Fierzë
Rruget ku po punohet për pastrimin e rrugës:
Trebisht-Dogane(xhepisht), Ura e Çerenecit-Klenjë
Ura e Çerenecit-Sterblevë 15 kilometrat.

👉RAJONI QENDROR

Rekomandohet qarkullimi me zinxhirë:

-Laç-Milot, Halilaj-Krujë, Krujë-Sarisalltik. Nga Surreli e sipër rekomandohen vendosja e zinxhirëve ose gomave dimërore. Elbasan-Gjinar, Gramsh Kodovjat-Mollë Grabovë, Lunik Steblevë.
Pjesërisht me zinxhirë K.Zëmblak-Goricë.
👉RAJONI JUGOR

Rruga e Dardhës dhe Qafa e Qarrit me goma dimërore ose zinxhirë. Voskopja pa zinxhirë.
Në Llogara është bërë shpërndarja e vazhdueshme e kripës.

Kontraktorët janë në terren për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës.

⚠Të gjithë drejtuesit e mjeteve të lëvizin vetëm me goma dimri ose zinxhirë, të reduktojnë shpejtësinë, të respektojnë sinjalistikën 🚧⛔rrugore dhe udhëzimet e Policisë Rrugore.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here