Një ate.ntat ka ndodhur në Uganda ndaj një ministri. Si pasojë e at.entatit, truproja dhe vajza e tij kanë ndërruar j.etë ndërsa vetë ministri u pl.agos lehtë.Të martën në mëngjes, një makinë që transportonte Katumba Wamala, një ish gjeneral i ushtrisë dhe ministër aktual i punëve dhe transportit, u su.lmua në periferi të Kampala të Kisota.

Një zëdhënëse e ushtrisë i tha Reuters se Wamala kishte pësuar lën.dime dhe ishte dërguar në spital. Në foto dhe video ministri mund të shihet duke qëndruar pranë makinës, me krahët e mbuluar me gj.ak.Zëdhënësi gjithashtu tha që truproja i Wamala ishte vr.arë. Raportet e pakonfirmuara të medias pretendojnë se vajza e ministrit, Brenda Ëamala, gjithashtu vd.iq në s.ulm. Fotot tregojnë një grua të re të shtrirë në ndenjëset e pasme të makinës. Vri.mat e pl.umbave mund të shihen në dritaren e pasme të djathtë, ku ajo ishte ulur.Ëamala më parë shërbeu si inspektor i përgjithshëm i policisë nga 2001-2005 dhe komandant i Forcës së Mbrojtjes së Popullit Uganda (UPDF) nga 2013 deri në 2017, përpara se të kalonte në politikë.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here