Aty rriten të lumtur! Ky është vendi më i mirë në botë për të rritur një fëmijë dhe nuk është larg Shqipërisë

0
23

This post has already been read 19 times!

Një raport i fundit i Unicef ​​zbuloi se fëmijët në Holandë janë më të kënaqurit me jetën e tyre, me vendin që shënon rezultatet më të larta në mbarë botën për mirëqenien e fëmijëve.

Baby development at 7-9 months: Learning to crawl & more - MAM

Studimi i Unicef analizoi mirëqenien e fëmijëve dhe të rinjve deri në moshën 18 vjeç në 41 vendet më të zhvilluara në botë. Shqipëria sigurisht mungonte në këtë studim.

Studimi i tyre zbuloi se Holanda ishte vendi më i mirë për të krijuar një familje, pasi fëmijët atje janë të kënaqur dhe kanë një cilësi të mirë të jetës.

Në shumicën e vendeve, rreth 80 përqind e fëmijëve janë të kënaqur me jetën e tyre, por në Holandë, kjo shifër është 90 përqind. Meksika dhe Rumania dolën përkatësisht në vendin e dytë dhe të tretë, me Turqinë që mban vendin e fundit me “vetëm” 53 përqind.

Holanda gjithashtu mori rezultatet më të larta për qasjen në arsim të mirë dhe aftësitë sociale të fëmijëve. Në këto kategori, Danimarka dhe Norvegjia vinin pas Holandës, duke dalë përkatësisht në vendin e dytë dhe të tretë. Shtetet e Bashkuara, Bullgaria dhe Kili morën rezultatet më të ulëta.

Newborn cold: Symptoms, treatment, and risks

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here