Barcode për të hyrë në Itali, formulari që duhet të plotësoni që nga 24 maji

Prej datës 24 maj për të hyrë në territorin italian nga çdo vend i botës duhet të plotësohet një formular dixhital.

Prej kësaj date hyrja në Itali do të bëhet sipas kushteve të klasifikuara në lista A, B, C, D, E, ku bën pjesë Shqipëria e që përfshin të gjitha vendet jo anëtarë të BE e ekstra zonës Schengen.

Ky formular është i detyrueshëm për çdo vend dhe regjistrimi në këtë platformë do të mundësoj një kod përkatës (QRcode) që duhet të tregohet në çdo pikë kontrolli kufitar si dhe në momentin e nisjes me avion apo me anije.

QRcode mund të përdoret në formë dixhitale drejtpërdrejtë nga smartphone ose dhe mund të stampohet.

Regjistrimi dixhital i udhëtarëve duhet të bëhet dhe për pasagjerë minorenë e në këtë rast do të plotësohet nga personi i rritur që e shoqëron.

Ky model dixhital zëvendëson të gjithë formularët e mëparshëm në letër që janë përdorur deri para datës 24 maj 2021.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *