Çmendet Aleksandër Vuçiç, i bën Greqisë lutjen e tmerrshme për Kosovën –

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha të mërkurën se edhe pse Greqia e ka siguruar Beogradin se nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, marrëdhëniet e ngrohta midis Athinës dhe Prishtinës “sigurisht nuk ishin lajmet më të mira” për Serbinë.“Unë nuk dua të flas para dhe para se të dimë diçka. Meqenëse ka pasur ndryshime në marrëdhëniet, unë jam duke pritur të shoh nëse kjo është vetëm një zyrë tregtare apo diçka më shumë midis Greqisë dhe Kosovës, siç thonë ata, e cila është midis Prishtinës dhe Athinës. Ne do të shohim se si do të vazhdojë kjo dhe pastaj do të informojmë publikun,”tha Vuçiç në një intervistë për TV Pink.Pas një takimi me përfaqësuesit e kompanisë gjermane Bizerba, Vuçiç tha se “në ditët e ardhshme, do të ketë konsultime të rëndësishme të rëndësishme” në Beograd për Kosovën dhe se ai priste që dialogu i ndërmjetësuar nga BE në Bruksel me Prishtinën të rinisë pas kësaj.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *