Dalin detajet rrëqethëse/ 6-vjeçari humbi jetën pasi piu ujë çezme, ja çfarë kishin hedhur në depon e ujit po kërkohet fa jtori

0
32

This post has already been read 29 times!

Uji një qyteti të tërë u infektuar në Teksas të Amerikës. Deri më tani raportohet se një djalë 6 vjeçar ka humbur jetën sepse piu ujë çezme.

Researchers Synthesize New Drugs to Treat Brain-Eating Amoeba Infections –  PharmaLive

Në ujin e infektuar, pasi u bënë analizat u gjet një ba kter i quajtur amebë. Ky ba kter nëse arrin deri në tru rin e njeriu është fa tal sepse h a qelizat e trurit.

Sipas he timeve deri më tani thuhet se ba kteret mund t’i ketë hedhur një person në depon e ujit dhe se ndoshta mund të ketë qenë edhe ish-punonjës.

Po ashtu është sqaruar se he timet do të vazhdojnë dhe nuk do të ndalen derisa të gjendet faj tori.  Sqarohet edhe se ishte dhënë alarmi se nuk duhej pirë ujë nga çezma, por djali  u kishte shpëtuar prindërve dhe kishte pirë pa e kuptuar ata.

Why the 'brain-eating' amoeba found in freshwater lakes – while rare – is  so deadly

 

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here