Dalin notat e testit të matematikës, njihuni me nxënësit që morën 10-ta –Janë publikuar  në Qendrën  e Shërbimeve Arsimore rezultatet e testit të Matematikës për maturantët e këtij viti.

Përmes një publikimi në rrjetin e saj social, Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi ka njoftuar publikimin e rezultateve të testit të Matematikës në Maturën Shtetërore 2021.

Ndër të tjera, Ministrja Kushi njofton se pas një analize të kujdesshme dhe duke marrë në konsideratë vështirësitë e këtij viti shkollor, është vendosur ulja e kufirit minimal të kalueshmërisë dhe atë të pikëve për çdo notë. Ndërkohë, ajo nënvizon se janë 1,820 maturantë nga e gjithë Shqipëria që kanë marrë notën 10.

POSTIMI I PLOTË/ Të dashur maturantë,

Sipas angazhimit tonë, ne analizuam me shumë kujdes çdo shqetësim tuajin dhe të mësuesve mbi testin e matematikës në Maturën Shtetërore dhe pas vlerësimit të të gjitha testeve, duke marrë në konsideratë vështirësitë e këtij viti shkollor, me vendim unanim të Komitetit të Maturës Shtetërore, kemi vendosur uljen e kufirit minimal të kalueshmërisë dhe atë të pikëve për çdo notë.

Shumë suksese në sezonin e vjeshtës atyre që nuk ia dolën dot të jenë kalues dhe urimet më të përzemërta të gjithë të tjerëve, sidomos 1820 nxënësve nga e gjithë Shqipëria që kanë marrë notën 10.

Rezultatet e këtij provimi i gjeni në linkun: http://qsha.gov.al/infos/matura_2021/d2/rezultate_d2_2021.pdf
Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *