Del fotoja e rrallë! Kështu dukej trimja shqiptare Shote Galica dhe ky ishte emri i saj i vërtetë: Grua si ajo nuk bën më nëna!

0
30

This post has already been read 27 times!

Ambasadorja e Kosovës në Amerikë, Vlora Çitaku, ka publikuar një fotografi të rrallë të h ero inës Qerime Radisheva, apo e njohur si Shote Galica.

Shote Galica - "Nusja e Maleve" - nga Eugen Shehu | Radi and Radi

Në fotografinë e publikuar, Shotë Galica shihet me veshje prej kaçaku dhe ku në dorë mban një pus hkë.

Shote Galica ishte gruaja e Azem Galicës kur u martua me të në vitin 1915. Ajo u lind në fshatin Radishevë të Drenicës në Kosovë.

Ajo gjithashtu njihet si gruaja që mori nën kontrollë grupin e Azem Galicës, pas v de kjes së të fundit, dhe që l uf toi bashkë me Bajram Currin. Shote Galica kujtohet për veprën e saj ku kapi një komandat të us htrisë serbe dhe disa ush tarë në fshatin Çikatovë.

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here