Ditë e madhe për shqiptarët! 23 vite që nga koha që nisën thirrjet për liri e pavarësi: Ia dolëm!

0
25

This post has already been read 20 times!

Sot mbushen 23 vjet nga protestat e Lëvizjes Studentore të vitit 1997.

Levizja Studentore ne Kosove - KultPlus

Ishte Lëvizja Studentore e atëhershme që organizoi prote stat, të cilat u organizuan për të kundë rshtuar p ush timin e Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare, nga ku studentët ishin dëb uar nga reg jimi i kas a pit Sllobodan Millosheviqit në fillim të viteve të 90-ta.

Këto protesta konsiderohen si një ndër aktet më të rëndësishme të asaj kohe. Për të shpërndarë protestën paqësore, policia serbe përdori d hu në ndaj studentëve dhe profesorëve.

Me aktivitete do të shënohet 20 vjetori i Lëvizjes Studentore në Kosovë

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here