Pas 27 vitesh martesë, Melinda dhe Bill Gates kanë vendosur t’i japin drejtime të ndryshme jetës së tyre.

Por fill pas ndarjes debati qe shtrohet lidhet drejtëpërdrejt me pasurinë. Pasuria e çiftit është 130 miliardë dollarë, duke i bërë ata të jenë në vendin e katër të njërzve më të pasur të botë, pas themeluesit të Amazon Jeff Bezos, Elon Musk dhe Bernars Arnault.

Përpara Gates edhe njeriu më i pasur në botë, Jeff Bezos u nda nga bashkëshortja. Jeff mbajti 75 % të aksioneve të tyre të përbashkëta nga Amazon, atherë më një vlerë 144 miliardë dollarë dhe bashkëshortja vetëm një të katërtën e pasurisë me vlerë 35.8 miliardë dollarë.

Pasuria e Bill Gates konsiston në shtëpi në pesë shtete të ndryshme, disa makina mes të cilave një Porche i rrallë me vlerë 2 milion dollarë, një koleksion veprash arti me vlerë 30 milion dollarë dhe disa avion privatë.

Të dy kanë rënë dakord që pas vdekjes pjesën më të madhe të pasurisë do e dhurojnë . Tre fëmijët e tyre do të marrin nga 10 milion dollarë secili, shifër e vogël në krahasim me gjithë pasurinë e tyre.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here