E frikshme, përplasen dy avionë me turistë në Dubai

Dy aeroplanë pasagjerësh u përplasën në pistën në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait dhe askush nuk u lëndua në incident, thanë autoritetet.

Aeroplani i kompanisë me buxhet të ulët FlyDubai dhe Gulf Air, me qendër në Bahrein, u përplasën.

FlyDubai tha se një nga Boeing 737-800-të e tij kishte një “incident të vogël” gjatë rrugës për në Kirgistan dhe u detyrua të kthehej në pozicionin e tij fillestar. Kompania deklaroi se pasagjerët u transferuan në fluturim gjashtë orë më vonë.

“FlyDubai do të punojë me autoritetet për të hetuar incidentin,” tha linja ajrore, duke deklaruar se pjesa e sipërme e krahut të njërit prej avionëve ishte dëmtuar gjatë përplasjes.

Një kompani tjetër, Gulf Air, tha se një nga avionët e saj ishte “goditur në bisht nga avionët e një linje tjetër ajrore”.

Gulf Air nuk përmendi një kompani tjetër, por shtoi se po punon për t’u siguruar udhëtarëve fluturime të tjera për të arritur destinacionet e tyre përfundimtare.

Gulf Air transporton pasagjerë nga Aeroporti Ndërkombëtar i Dubait në qendrën e tij të Aeroportit Ndërkombëtar të Bahrejnit në Manama.

Menaxhmenti i Aeroportit Ndërkombëtar të Dubait, aeroporti më i ngarkuar për udhëtime ndërkombëtare para pandemisë së koronavirusit, njoftoi se ata u detyruan të mbyllnin njërën nga dy pistat e tyre për dy orë për shkak të përplasjes. Kompania deklaroi se operacionet nuk u prekën nga ajo mbyllje.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *