E FUNDIT/ Konfirmohet rasti i parë me grip shpendësh në Shkodër –

Konfirmohet në Shkoder rasti i parë me grip shpendësh. Ai është zbuluar në një fermë në fshatin Barbullush të bashkisë Vau Dejës.

130 krerë shpendë janë asgjesuar dhe groposur, ndërsa është bërë dezinfektimi i fermes, bëjnë me dije autoritetet e shërbimit veterinar në këtë qark.

Burimi i infektimit nuk dihet ende, prandaj janë marrë mostrat për të kryer analizat përkatese, ndërsa prej 1 jave në të gjithë territorin e kësaj bashkie është ndaluar tregtimi në tregje i shpendëve.

Me Greqinë dhe Kosovën vijon të jetë i ndaluar importi i mishit prej këtyre autoirteteve.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *