E kanë thënë mjekët dhe duhet marrë seriozisht thonë: Ja cilat janë të mirat e të fjetur pa rroba fare

0
33

This post has already been read 26 times!

Njerëzit që flenë më pak kanë më shumë gjasa të kenë probleme me peshën e tepërt, kanë tendencë të jenë më pak aktivë dhe në përgjithësi janë më pak të shëndetshëm, sipas një sondazhi.

Kurat natyrale për një gjumë të qetë - Bota Sot

Sidoqoftë, siç rezulton, një nga mënyrat më të lehta për të shmangur të gjitha këto është të hiqni pizhamet.Rezulton se ne flemë më mirë kur temperatura e trupit tonë është pak më e ulët.

Edhe një rritje e lehtë si 0.4 ° C mund të ketë një efekt në zonat e trurit që rregullojnë ciklet e gjumit, pra, duke na prishur gjumin. Padyshim, çdo veshje shtesë do të shkaktonte më shumë nxehtësi, e cila është arsyeja pse të flesh lak uriq është zgjidhja më e mirë.

Një sondazh tregoi se kohëzgjatja mesatare e kohës kur njerëzit vishnin pizhama para se t’i lanin ato ishte 13 net për burrat dhe 17 net për gratë. Sidoqoftë, specialistët e higjienës thonë se nuk është e mjaftueshme për të na mbrojtur nga bakteret e dëmshme që mbledhin këto pizhama.

Për më tepër, tekstilet mund të përmbajnë kimikate që depërtojnë në lëkurën tonë dhe e irritojnë atë, kështu që është shumë më e shëndetshme të flesh l akuriq.

Sa orë gjumë duhet të flemë? - Gazeta Shqiptare Online

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here