E pazakontë/ Jemi në fund të majit, por në këtë qytet shqiptar sot ka rënë dëborë

Megjithëse jemi në fund të majit, temperaturat vijojnë të jenë të paqëndrueshme. Ulja e temperaturave në qarkun Dibër është shoqëruar me reshje dëbore në zonat mbi 1200 metra mbi nivelin e detit.

Temperaturat shënojnë 4 gradë në zona e larta, ndërsa bjeshkët janë zbardhur nga dëbora.

Fermerët ankohen se pemëtoret janë me 2 javë apo edhe më shumë vonesë në krahasim me vitet e mëparshme. Sipas tyre kjo luhatje e temperaturave ka krijuar gjendje jo të mirë tek pemëtoret duke vonuar pjekjen.

Për më shumë informacione, lajme të përzgjedhura foto dhe video interesante, ju ftojmë të na ndiqni edhe në faqen zyrtare të meganews.al në Instagram, një tjetër mënyrë për të qenë në kontakt me gjithësecilin prej jush. Instagram: @meganews.al

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *