Edhe Holanda jep lajmin e keq pas Gjermanisë për shqiptarët: Mos prisni më është vendosur që është JO!

0
17

This post has already been read 13 times!

Ministri i Punëve të Jashtme të Hollandës, Stef Blok u tha sot deputetëve në Hagë se ai do të kërkojë që Shkupi dhe Tirana të ndahen, pasi vetëm Maqedonia e Veriut ka plotësuar kushtet që të hapë negociatat në muajin Dhjetor.

Shanset për antarësim në BE, ja ku radhitet Kos - Syri Kosova | Lajmi i  fundit

Kjo deklaratë erdhi disa ditë para se ministrat e jashtëm të vendeve të BE të mblidheshin në Luksemburg, më 13 tetor, ku do të vendosin për hapjen e negociatave të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Sipas Blok, vetëm Maqedonia e Veriut ka përmbushur të gjitha detyrimet për të hapur negociatat në dhjetor. Stef Blok është i qartë në problemet që po has Shqipëria. “Mbajtja e Konferencës së parë ndërqeveritare me Shqipërinë varej nga veprimet konkrete në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.”

Ai tha:
Ne mirëpresim dallimin e bërë midis kornizave negociatore për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Kjo është në përputhje me qëllimin e qeverisë për të shkëputur fatin e tyre për neg ociatat sepse në fund të fundit negociatat duhet të bazohen në meritat individuale të të dy vendeve. Për këtë arsye është e rëndësishme që të zhvillohen dy procese të pavarura negocimi. Demonstrimi i një hist oriku me fakte në lu ftën kundër k rimit të organizuar dhe ko rrups ionit ishte dhe mbetet një nga kushtet vendimtare në gjykimin për Shqipërinë. Jemi informuar për mos marrëveshjet për Reformën e re Zgjedhore si dhe pengesat ne funksionimin e Gjyka tës Kusht etuese.

Rrugëtimi i Shqipërisë drejt Bashkimit Europian – EU Policy Hub

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here