Fjala e dhënë ka shumë rëndësi për një person të afërt. Mos i zgjënje sepse për disa njerëz ja vlen të rrezikosh.

Në një betejë, një ushtar po bëhej gati të shkonte të merte shokun e tij të plagosur që ishte në mes të fushës dhe ta sillte në llogore (kanal ku fshihen ushtarët nga plumbat). Duke parë se çkishtë ndërmënd ushtari, Komandanti i tha, “Nuk ia vlen, shoku yt do v.d.e.s.ë para se ti të mbërrish tek ai. Është plagosur rëndë. Ska shpëtim.”

 

Por ushtari shkoi gjithsesi, mori shokun e tij mbi supe dhe e solli. Duke parë trupin e shokut të tij të v.d.e.k.u.r mbi shpatullat e ushtarit, Komandanti i tha, “Të thashë që nuk ia vlen, ka v.d.e.k.u.r tashmë.”

 

Kësaj ushtari iu përgjigj me sytë të përlotur:

“Zotëri, ia vlejti që çke me të të kthehesha e ta sillja atë.”

Kur shkova afër tij, Ai më pa, qeshi dhe tha fjalët e tij të fundit.

 

“E DIJA QË DO TË VIJE.”

 

Mësimi:

Për disa njerëz ja vlen të rrezikosh dhe gjithmonë vlerëso ndjenjat e shokëve, miqve, familjarëve dhe ji pranë tyre. Madje edhe një veprim i vogël mund të jetë shkak për dikë të buzëqeshë.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *