Flamingot mbushin liqenin e Pogradecit

0
28

This post has already been read 23 times!

POGRADEC

Banorë të veçantë janë shfaqur në liqenin e Pogradecit gjatë ditëve të fundit. Po flasim për Flamingot( Phoenicopterus roseus).

Edhe pse nuk e kanë habitatin e tij në liqen, pasi këta shpendë preferojnë zonat ujore të gjëra, të cekta, kripore, në disa raste mund të shihen edhe në brigjet baltore dhe plazhe.

Është një lloj që nuk folezon në Shqipëri, por shihet në kriporen e Nartës kryesisht, por edhe ne Lagunën e Karavastasë.

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here