Gjendet objekti i rrallë që nga lashtësia, do habiteni për çfarë përdorej/ E kanë gjetur jo shumë larg Shqipërisë

Disa arkeologë kanë zbuluar një disk diellor në Turqinë veriperëndimore, në një altar sh këmbor në vendbanimet antike tra ke.

Shenjat e alergjisë në diell sipas disa mjekëve - Fol Drejt

“Altari i zbuluar në Edirne daton 3 500 vjet më parë”, tha Engin Beksac, kreu i Departamentit të Historisë së Artit, në Universitetin e Trakias.

“Disku diellor në altar është përdorur për të vëzhguar lëvizjet e hënës dhe diellit”, shpjegoi ai, duke theksuar se trakët janë marrë me astronomi.

Beksac deklaroi se disku diellor i zbuluar jep të dhëna të rëndësishme për kuptimin astronomik të periudhës dhe tregojnë se tempujt janë përdorur dikur edhe për vëzhgime astronomike.

Moti me diell, temperature deri më 36 gradë – ALSAT-M

/RDA News