Gratë ia bëjnë tetë me dy politikanëve, i ndalojnë të bëjnë atë që donin me tokën e tyre: Bukën e fëmijëve e kemi të shenjtë, nuk ua lëmë!

0
25

This post has already been read 14 times!

Një lajm i bukur vjen nga Turqia. Gratë e dy  fshatrave në provincën veriperëndimore të Kırklareli ia kanë dalë ta ndalojnë qeverinë të ndërtojnë një termocentral në vendin e tyre. Prej dy vitesh ato prote stuan që kjo gjë të ndalohej.

Üsküp, Kırklareli - Wikipedia

Njëra prej tyre ka thënë:

“Ne kemi udhëhequr një lu f të për dy vjet. Ne jemi shume te gezuar. Nëse do të ndërtohej, natyra do të kishte marrë shumë dëm time.”

E një grua tjetër ka shtuar:

“Ne e shpëtuam natyrën. Sigurisht, ne kemi nevojë për energji. Por ka alternativa si panelet diellore dhe të erës.

Ato kanë shtuar edhe se termocentrali do ta ua kishte shka tërruan bujqësinë dhe se me bukën e femijëve të tyre nuk do të linin të ngatërrohej asnjë politikan.

Një grua tha:

Ne jemi fshatare po, por kjo nuk do të thotë se politikanët të bëjnë ç’të duan. Bukën e fëmijëve tonë e kemi të shenjtë.

Qeveria turke u tërhoq, pas asaj që bënë këto gra.

Kırklareli'deki 'manyetik yol'u duyan deneme sürüşü yapıyor! - Son Dakika  Haberleri Milliyet

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here