Hapet dyqani ku nuk ke nevojë të paguash asgjë

0
8

Zelanda e Re operon me një “dyqan shoqëror” ose “bankë ushqimore” të hapur nga Wellington City Mission, një organizatë e qytetit e themeluar në 1904 për tu kujdesur për nevojat e popullsisë lokale.

Ideja e krijimit të një dyqani të tillë lindi nga nevoja për të mbështetur komunitetin duke siguruar qasje në ushqim dhe mundësinë që njerëzit të zgjedhin atë që dëshirojnë.

Eshtë planifikuar gjithashtu të zgjerohet rrjeti i dyqaneve të tilla në periudhën e ardhshme.

Për të realizuar mundësinë e blerjes në këtë dyqan, të gjithë të interesuarit duhet të kontaktojnë organizatën për të shpjeguar në çfarë situate janë dhe pse kanë nevojë për ndihmë të tillë.

Pastaj, ata marrin një afat kur mund të bëjnë pazar.

Në vend të çmimeve, artikujt në dyqan shënohen me pikë nga 1 në 5, ku 1 pikë janë ushqimet më të lira, ndërsa 5 pikë vlejnë ushqime që përndryshe kushtojnë më shumë se 10 dollarë.

Në varësi të situatës së personit, organizata vendos se sa pikë blerjeje do t’u jepen atyre.

Për shembull, një i rritur me status martesor falas do të merrte rreth 55 pikë, ndërsa familjet do të merrnin shumë më tepër.

Në këtë mënyrë, njerëzit në nevojë sociale nuk marrin një paketë ushqimore të gatshme, por vendosin vetë se çfarë të blejnë dhe si të menaxhojnë buxhetin e tyre.

Dyqani ka rreth 3,000 produkte, përveç alk.oo.lit dhe ci.g.areve.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here