foto ipp-giorgio rossi – milano 24 02 2020 – emergenza coronavirus – sicurezza – militari in piazza duomo con la mascherina

Si çdo të Premte, pas monitorimit javor të paraqitur nga Instituti i Lartë i Shëndetit, bëhet konfirmimi ose ndryshimi i ngjyrës së Rajoneve.

Rajonet ndryshojnë ngjyrën, Lugina e Aostës bëhet zonë e kuqe

Vetëm një rajon, këtë javë transmeton shqiptari.net, kalon nga zona portokalli në zonën e kuqe, dhe kjo është Lugina e Aostës. Edhe pse pjesa më e madhe e Italisë është një zonë e verdhë, këtu rihapja duket edhe më larg. Për të zgjeruar pak masat e sigurisë nga 3 maji, sidoqoftë, është Sardenja, e cila arrin të kalojë nga zona e kuqe në zonën portokalli. Ishulli, në fakt, regjistroi një përmirësim të të dhënave për dy javë rresht si në lidhje me numrin e infeksioneve ashtu edhe me zënien e shtretërve në kujdesin intensiv dhe në pavijone të tjera.

Të gjitha rajonet e tjera nuk pësojnë ndryshim të ngjyrës. Në fakt, zona e verdhë konfirmohet si Lazio, Lombardia, Toscana, Piemonte, Molise, Emilia Romagna, Veneto, Abruzzo, Trentino Alto Adige, Umbria dhe Marche, Friuli Venezia Giulia dhe Liguria. Në zonën portokalli, nga ana tjetër, Kalabria, Bazilikata, Siçilia dhe Pulia mbeten.

Sipas raportit javor, atëherë, indeksi Rt u kthye në 0.85, megjithëse incidenca vazhdon të bjerë, ashtu si numri i rajoneve me kujdes intensiv ose departamenteve të tjera mbi pragun kritik. Përveç kësaj, sipas ISS, asnjë rajon tani nuk është në rrezik më të lartë.Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here