Itali/ Rajonet qe rrezikojnë kthim në zona te verdha nga 26 korriku prej variantin Delta

Të hënën asnjë rajon nuk do të ndryshojë ngjyrën, por nga java në vijim disa rajone mund të largohen nga zona e bardhë: midis atyre me incidencën më të lartë, deri më sot, kemi Sardenjën, Siçilinë, Veneton, Lazion dhe Campaninë

Varianti Delta nuk tregon shenja të ngadalësimit, kurba e virusit vazhdon të rritet dhe territore të ndryshme, ndërsa ditët kalojnë, i afrohen zonës së verdhë transmeton corriere.it .

Të hënën 19 korrik asnjë rajon nuk do të ndryshojë ngjyrën, por më 26 korrik Italia mund të fillojë të behet e verdhë dhe do të shohë kthimin e disa kufizimeve percjell shqiptari.net.

Të dhënat që shkencëtarët po shikojnë janë ato të incidencës së rasteve për 100,000 banorë në një javë: mbi 50 vjeç, dilet nga brezi i bardhë.

Në rrezik janë Sardenja (33.2), Siçilia (31.8), Veneto (26.7), Lazio (24), Campania (21.7), por asgjë nuk merret si e mirëqenë: sepse disa rajone kanë parë uljen e incidencës nga një javë në tjetrën dhe sepse parametrat për përcaktimin e zonave mund të ndryshojnë (siç shkruajmë më poshtë).

Pasdite, megjithatë, Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza deklaroi se shtrimet në spital do të peshojnë më shumë në ngjyrat e rajoneve: “Në një fazë të karakterizuar nga një nivel i rëndësishëm i vaks inimit, është e arsyeshme që në ndryshimet e ngjyrës dhe në pasojë masat e kontrollit peshojnë më shumë shkallën e shtrimit në spital sesa treguesit e tjerë, ”tha ai. Parametrat e rinj do të përfshihen në dekretin e ligjit.

Monitorimi i fundit nga Instituti i Lartë i Shëndetësisë, azhurnuar të Premten 16 Korrik, vëren se “pamja e përgjithshme e transmetimit të infeksionit të virusit SARS-CoV-2 po përkeqësohet në vend me pothuajse të gjitha Rajonet dhe provincat autonome të klasifikuara si të moderuara rrezik epidemik “.

Me rrezik të ulët ekzistojnë vetëm Lugina e Aostës dhe provinca e Trentos.

Shkencëtarët vërejnë se “qarkullimi i variantit Delta po rritet në Itali dhe pritet që së shpejti të bëhet i përhapur”.

Incidenca mesatare mbetet nën 50 raste për 100,000 banorë çdo shtatë ditë, por “rritja e shpejtë” është shqetësuese.

Siç parashikohet këtu, parametrat për klasifikimin e zonave të rrezikut do të rishikohen duke marrë parasysh numrin e shtrimeve në spital, siç kërkohet nga Rajonet.

Rregullat e zonave të ndryshme mund të ndryshojnë gjithashtu, duke pasur parasysh që qeveria po përgatitet të lëshojë një dekret që mund të rregullojë hyrjen në disa evente ose shërbime duke e lidhur atë me karten e gjelbër.

Në pritje të parametrave të rinj për klasifikimin e zonave në rrezik, disa rajone kanë vendosur të miratojnë urdhëresa që imponojnë teste për ata që vijnë nga jashtë.

Në këtë pikë, zgjatja e gjendjes së jashtëzakonshme, që pritet të skadojë më 31 korrik, për të paktën dy ose tre muaj, duket se do të shtyhet.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *