Izolim total dhe i menjëhershëm i të gjithë Italisë/ Eksperti i shendetesise ngre alarmin me deklaraten

0
242

“Eshtë “urgjente të ndryshohet menjëherë strategjia për të luftuar koronavirusin: nevojitet një bllokim i menjëhershëm total në të gjithë Italinë, i cili parashikon gjithashtu mbylljen e shkollave pa paragjykuar aktivitetet thelbësore, por me një kohëzgjatje të kufizuar”.

Kjo është ajo që pohon Walter Ricciardi, këshilltar i Ministrit të Shëndetësisë, duke shtuar se “fushata e gjurmimit dhe vaksinimit duhet të forcohet. Isshtë e qartë se strategjia e bashkëjetesës me virusin e miratuar deri më tani është joefektive dhe na dënon në paqëndrueshmëri, me një numër i rëndë me vde kje çdo ditë “.

Ndryshimet e ngjyrave po ndodhin në disa rajone, me Liguria që bëhet portokalli së bashku me Abruzzo, Toskana dhe provinca e Trentos. “Një bllokim total dhe i menjëhershëm është i nevojshëm në të gjithë Italinë, i cili gjithashtu përfshin mbylljen e shkollave pa paragjykuar aktivitetet thelbësore”, thotë Walter Ricciardi, këshilltar i Ministrit të Shëndetësisë. Por Salvini përgjigjet: “Para se të ter rorizoni italianët, bisedoni me Draghin”. Për CTS, për momentin nuk është e mundur të “zbuten” masat kufizuese, “përfshirë ato të parashikuara për sektorin e skive”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here