Janë bekim nga Zoti! Halla është si një nënë e dytë për fëmijën, ja si e vërtetuan shkencëtarët këtë gjë

0
25

This post has already been read 12 times!

Nëse mendoni se prindërit dhe gjyshërit janë figura e vetme e rëndësishme në jetën e një fëmijë, po u themi që e keni gabim dhe këtë nuk e themi ne por e thotë një studim.

Tezes i vjen era nënë”, çfarë fshihet pas lidhjes magjike me nipërit dhe  mbesat | Portali Shqiptari.Net

Në jetën e një fëmije rol të veçantë kanë edhe hallat. Madje ato janë si një nënë e dytë për fëmijën. Ato janë gjithmonë aty kur nipat dhe mbesat e tyre kanë nevojë për to.

Në shumicën e rasteve, hallat shpesh veprojnë si prindër të dytë në një marr ëdhënie me një fëmijë. Hallat janë dhe do të jenë gjithmonë ato që sjellin lumturi, bashkëpunim dhe detaje të paharrueshme që shënojnë fëmijërinë e një nipi apo mbese.

Por hallat kanë tendencë t’i duan nipat dhe mbesat e tyre si fëmijët e tyre. Hallat gjithashtu kanë një rol shumë të rëndësishëm në jetën e fëmijëve dhe edukimin e tyre. Ata shpesh përmbushin rolin e një nëne të dytë “shoqe të mirë”, e cila do të jetë aty sa herë që fëmija ka nevojë për të.

Hallat janë si psikologe sepse ata gjithmonë dinë të zbulojnë kur nipat dhe mbesat e tyre janë të trishtuara, të mërzitura dhe nuk ndihen mirë. Ata dëgjojnë dhe ofrojnë një shpatull për të qarë derisa mbesat ose nipat e tyre të ndihen më mirë.

Kur fëmijët janë më të rritur, ata ndonjëherë kanë fr ikë të flasin për gjëra me prindërit e tyre. Ata do t’i besojnë më lehtë një teze që nga ana e saj do të ketë gjithmonë këshilla të mira për të ofruar. Nga ana tjetër, kur ndëshkimet vijnë nga një teze, ato gjithmonë duken shumë më të lehta dhe më të buta se sa ato të shka ktuara nga prindërit.

Tezja/halla dhe nipi/mbesa, një marrëdhënie e veçantë me shumë përfitime -  pernenat.al

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here