“Jeni duke marrë urdhra nga telefoni, Rama po ju shkruan që të…”.Plas sherri në KAS, anëtari jep telefonin dhe zbulohet se….

Mbledhja e sotme e KAS është zhvilluar mes debatesh të forta mes anëtarit të KAS dhe përfaqësuesit të PD, Marash Logut gjatë shqyrtimit të të dhënave të kryqëzuara të pajisjes PEI në qarkun e Tiranës pas kërkesës së PD-së.

Logu ka bërë akuza të forta se po merren urdhra politikë politikë nga Kryeministri Edi Rama me anë të mesazheve .

Ndërsa anëtari i KAS, Ledio Braho ka dalë vullnetar që të japë telefonin dhe të tregojë gjithçka, dhe i kërkoi Logut që të tregojë etikë e respekt për partinë e madhe që përfaqëson.Debati:

Marash Logu: Ne prisnim që transparencën që s’na e bënë institucionet ta bënte KAS, por ju u sollët si drejtuesit polik të Partisë Socialiste.

Ledio Braho: Ti heqim këto terma, kemi qenë në seanca gjyqësore dhe askund nuk etiketojmë njeri që merr vendime për cështje të aferave kriminale.

Marash Logu: 114 kërkesa për transparencë janë refuzuar. nuk presim asgjë nga ky komision.

Ledio Braho: Është fakt.

Marash Logu: Fakt publik dhe juridik.

Ledio Braho: Nuk jam dakord me ty, këtë seancë e kemi për qarkun e Tiranës.Marash Logu: Braho, me gjithë respektin dhe konsideratën, më lini të konkludoj për atë që mendoj se është më mirë. Nuk mendoj se duhet të bëjmë diskutim për konkluzionet e palëve.

Ledio Braho: Duhet të keni respekt, nëse e keni të pamundur, nëse atë nivel edukate keni që të manifestoni, duhet të keni etikë për profesionin që keni dhe subjektin që përfaqësoni. Në mënyrë të përsëritur etiketoni dhe flisni në mënyrë jo etike. Së paku, ruani etikën. Kërkesat rrëzohen në procese gjyqësore, në Gjykatë, në procese administrative. Mbase keni bërë kërkesa që ligjërisht nuk qëndrojnë, por nuk ju takon të etiketoni në mënyrë profesionale. Nëse nuk keni respekt për vete, respektoni partinë e madhe që përfaqësoni.

Marash Logu: S’kemi nevojë për leksione etike e morale që shkeljen e ligjit e kanë bërë rutinë. Këtu nuk vijmë për etikën e njërit apo tjetrit, kemi qëndrimet tona që duhet t’i paraqesim.Ledio Braho: Edhe një herë, keni të drejtë që ju jep ligji, Kodi Zgjedhor për funksionimin e seancave por pa etiketime. Vijoni të kërkeoni pavlegshmërinë e zgjedhjeve për qarkun Tiranë?

Marash Logu: Kjo është pyetje retorike, sigurisht që i qëndrojmë të gjitha kërkesave. Po për sa kohë që urdhrat politikë vijnë në telefonat e anëtarëve të KAS nga Edi Rama, Taulant Balla dhe Damian Gjiknuri…>edio Braho: Nëse keni shqetësim për telefonat, të jeni i hapur, telefonin tim mund ta keni që tani. Por këto nuk janë mesazhet e duhura që doni.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *