Pas ditësh takimesh, diskutimesh dhe polemikash, qeveria sot më në fund duket e gatshme të marrë të ashtuquajturën “mënyra italiane për Green Pass”. Ky është dekreti që përcakton se të paktën një dozë e vaksinës anti-Covid është e nevojshme për të hyrë në të gjitha vendet e brendshme (përfshirë restorantet) dhe dozën e dyfishtë në vend, kudo që ekziston rreziku i tubimeve. Arsyeja e dispozitës së re, e cila gjithashtu do të përmbajë parametrat e rinj për përcaktimin e brezave të rrezikut, në parim duhet të jetë kjo. Detajet përfundimtare do të paraqiten nga dhoma e kontrollit, e mbledhur këtë mëngjes në Palazzo Chigi, e cila pas një konfrontimi të njoftuar si të vështirë me Rajonet dhe mendimi i Komitetit Shkencor Teknik (CTS) duhet të jetë në gjendje të vendosë të gjithë në marrëveshje dhe të kalojë topin drejtuar Këshillit të Ministrave. Në atë pikë, pa dallimet e pashmangshme të pikëpamjeve të cilat po shkatërrojnë shumicën, CDM do të miratojë tekstin në mënyrë që të hyjë menjëherë në fuqi (nga e hëna 26) masat e reja. Në fakt, koha është thelbësore. Jo vetëm sepse pa parametrat e rinj që vendosin shtrimet në spital, rajone të ndryshme nga java e ardhshme do të ishin tashmë në zonën e verdhë (përfshirë Lazion), por mbi të gjitha sepse ne duhet të përpiqemi të thyejmë trendin në rritje të infeksioneve.


Previous articleItali/ Rrezohet autobusi me udhetare

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here