“Këta janë tutorët e Policisë së Shtetit, tërheqin për hunde shefa komisariatesh”/ Deklarata bombë e Ramës, zbulon debatin me Bledi Çuçin dhe Ardi Veliun

Kryeministri Edi Rama ka komentuar ngjarjen e rëndë që ndodhi në një lokal nate në qytetin bregdetar të Sarandës.

Shefi i qeverisë bëri përgjegjës për ngjarjen e Sarandës zyrtarë dhe punonjës të Policisë në këtë qytet, pasi siç tha ai, kanë mbyllur sytë dhe kanë lejuar që një lokal të qendrojë hapur në orën 1 të natës, çka në të vërtetë nuk është e lejuar.

Më tej, Rama tha se policët dhe shefat e Komisariateve në qytetet bregdetare korruptohen nga ata që ai i quajti “tutorë”.

“Kush janë këta pronarë lokalesh në zonën bregdetare që në mënyrë të hapur shkelin ligjin? Tejkalojnë kufirin e orës policore? Krijojnë hapësirë abuzivizmi që degjeneron deri në krisma e plagosje në mes të një dynjaje të tërë që është mbledhur në lokal?

Kush janë këta?

Ua them unë, këta janë tutorët e policisë së Shtetit në ato territore, këta janë korruptuesit e policisë së shtetit. Këta janë abuzuesit më të mëdhenj me uniformën e policisë së shtetit që tërheqin për hunde policë, shefa komisariatesh duke i kthyer në roje të aktivitetit të tyre të paligjshëm”, tha Rama.

Fjala e Ramës:

Këtu dua të nënvizoj shumë fort një fakt që në vetvete është shumë sfidues për ligjin, shmë sfidues për shtetin, për policinë e shtetit.

Kush janë këta pronarë lokalesh në zonën bregdetare që në mënyrë të hapur shkelin ligjin? Tejkalojnë kufirin e orës policore? Krijojnë hapësirë abuzivizmi që degjeneron deri në krisma e plagosje në mes të një dynjaje të tërë që është mbledhur në lokal?

Kush janë këta?

Ua them unë, këta janë tutorët e policisë së Shtetit në ato territore, këta janë korruptuesit e policisë së shtetit. Këta janë abuzuesit më të mëdhenj me uniformën e policisë së shtetit që tërheqin për hunde policë, shefa komisariatesh duke i kthyer në roje të aktivitetit të tyre të paligjshëm.

Rasti i Sarandës ishte një raast alarmant dhe e kam ndarë këtë gjë me ministrin e brendshëm dhe me drejtorin e përgjithshëm të policisë që ai rast duhet të conte në ndëshkimin penal të gjithë zinxhirit të komandës në Sarandë jo në hetime administrative, në masa ordinere, por në përjashtim imediat e ndëshkim penal të personave përgjegjës.

Kush e mban përgjegjësinë për nxjerrjen e armëve dhe sakatimin e njerëzve në lokal në 1 të natës përvecse ata që kanë lejuar që ai aktivitet të zhvillohet?
Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *