Shumë njerëz ende besojnë se një marrëdhënie është diçka që thjesht na ndodh. Një sondazh tregoi se shumica e njerëzve mendojnë se shpirti binjak ekziston. Sidoqoftë, dashuria afatgjatë nuk është zakonisht e lehtë, edhe kur takojmë personin e duhur.

“Bright Side” zbulon disa sjellje të zakonshme që mund të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj në mënyrë që të jeni të vetëdijshëm për to.

Gjithmonë krahasoni partnerin tuaj me të tjerët.
Ka disa arsye pse krahasimi i partnerit tuaj me ish-in mund të dëmtojë marrëdhënien. Para së gjithash, ajo përcakton pritshmëri joreale për partnerin tuaj. Për më tepër, do ta bëjë partnerin të ndihet i pavlefshëm.

Mundohuni të përqendroheni në cilësitë tërheqëse të partnerit në vend të të metave, të cilat, i kemi të gjithë. Dhe gjithmonë mbani në mend se ka një arsye serioze pse ju dhe ish-i juaj nuk jeni më bashkë.

Ju bëni gjithçka së bashku.
Edhe pse bërja e aktiviteteve të ndryshme së bashku e afron një çift, gjithçka ka të bëjë me ekuilibrin. Në fakt, ekspertët këshillojnë që çiftet të kenë kohë për veten. Kalimi i një kohe vetëm mund të ndihmojë në mbajtjen e një marrëdhënieje të freskët dhe më pak stresuese.

Ju shfaqni xhelozi.
Xhelozia gjithmonë ka një efekt helmues në një marrëdhënie. Të mendosh se vjen nga dashuria për partnerin tënd, duke e justifikuar disi, nuk është e saktë. Xhelozia jo vetëm që do ta bëjë partnerin tuaj të mendojë se nuk i besoni dhe dëshironi t’i kontrolloni, por gjithashtu do t’ju ​​bëjë të vuani. Ju ndoshta do të ndiheni të pasigurt dhe të izoluar gjatë gjithë kohës. Specialistët këshillojnë që të përpiqeni t’i pranoni ndjenjat e xhelozisë.

Mundohesh të jesh perfekt.
Ju nuk keni nevojë të jeni perfekt për të qenë në një marrëdhënie të lumtur dhe të sigurt. Të përqendrohesh shumë në përpjekjen për të qenë gjithmonë në formë dhe të dukesh perfekt nuk do t’i bëjë mirë askujt. Në vend të kësaj, përqendrohuni te vetja dhe komoditeti juaj, në mënyrë që të bëheni një version më i sigurt i vetvetes.

Ju nuk ndiheni të sigurt.
Kur nuk jemi të sigurt në vetvete, ne gjithmonë presim miratimin e partnerit tonë. Por kjo me të vërtetë nuk është gjë e mirë për marrëdhënien tuaj. Në fakt, të ndihesh mirë me atë që je dhe si dukesh është shumë mirë për marrëdhënien. Psikologët thonë se vetëbesimi është një cilësi tërheqëse që do ta bëjë partnerin të dëshirojë të jetë më afër jush.

Ju bëni kompromis të tepërt.
Është e shëndetshme që çiftet të mos largohen nga mosmarrëveshjet. Në vend që të bëni kompromis për të shmangur një konflikt, ju duhet t’i shprehni gjërat që ju shqetësojnë pa frikë nga hakmarrja. Në marrëdhënie të forta, çiftet duhet të mësojnë të zgjidhin konfliktet pa insistuar se kanë të drejtë dhe me respekt të ndërsjellë.

Ju e kaloni tërë kohën para gjumit duke parë TV.
Siç tregon hulumtimi, edhe një orë shtesë para TV mund të dëmtojë shumë intimitetin midis çifteve. Lë më pak kohë për të fjetur dhe relaksuar dhe shkurton kohën gjatë së cilës çiftet mund të kishin kaluar në gjëra më private.

Përpiqeni të zgjidhni problemet e partnerit.
Edhe nëse dini si të zgjidhni një problem për partnerin, mund të mos jetë gjëja që ata kanë nevojë për momentin. Siç thonë psikologët, edhe mbështetja emocionale edhe ndihma praktike janë shumë të rëndësishme. Kështu që partneri juaj thjesht mund të ketë nevojë që ju t’i dëgjoni nëse janë të mërzitur me diçka, e jo të gjeni një zgjidhje.

Nuk konsumoni asnjë vakt së bashku.
Siç tregon hulumtimi, çiftet që hanë së bashku janë shumë më të lumtur në marrëdhëniet e tyre. Pra, nëse doni të jeni të lumtur si me partnerin ashtu edhe me darkën tuaj, thjesht hani së bashku sa më shumë që të jetë e mundur!

Prisni që partneri t’ju dhurojë dashuri.
Nëse doni një marrëdhënie të lumtur dhe të shëndetshme, duhet të jeni në gjendje të shprehni dashurinë tuaj. Ekspertët thonë se duhet të qëndrojmë në kontakt me pjesën e vetvetes që dëshiron kontakt fizik dhe është e gatshme të japë dhe të marrë dashuri./PanoramaLeave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here