humë prej nesh kanë shprehi ta shtyjnë shkuarjen në tualet. Kur fshikëza qëndron për një kohë të gjatë e mbushur me urinë, ajo mund të shkaktojë kompl ikime të ndryshme në traktin urinar.

Hipertrofia e muskujve është një nga komplikimet që mund të çojë në divertikulit (krijimin e vrimës ose flluskës së ujit në trup). Hidronefroza (rritja e presionit të urinës në veshka) është një shembull tjetër i kompl ikimeve të shkaktuara nga presioni kro nik mbi pjesën e pasme të veshkave.

Mospërmbajtja është gjithashtu një nga pasojat serioze në rast se kjo shprehi e dëmshme e vonesës së zbrazjes së fshikëzës zgjat.

Konsumimi i tepërt i natriumit

Procesimi i natriumit që e konsumojmë është një tjetër punë që kryhet nga veshkat tona. Kripa është burim i natriumit, dhe pjesa më e madhe e natriumit që e konsumojmë duhet të nxirret nga trupi. Kur hamë ushqime shumë të kripura, veshkat ngarkohen shumë për shkak se duhet ta nxjerrin një sasi të madhe të natriumit, dhe kjo në periudha të gjata mund të jetë e vështirë për veshkat.

Konsumimi i tepërt i kafeinës

Kur jemi të etur, shpesh më pak dëshirojmë ujë sesa lëngje dhe pije të gazuara. Shumica e këtyre pijeve përmbajnë kafeinë. Kafeina mund ta rrisë presionin e gja. kut, ndërsa presioni i lartë i gja. kut bën presion mbi veshkat dhe mund t’i dëmtojë ato.

Sipas standardeve të Klinikës Mayo, shumica e të rriturve të shëndetshëm mund të pinë 2-4 filxhanë kafe në ditë pa rrez. ikuar veshkat e tyre.

Përdorimi i shpeshtë i il’açeve kundër dhimbjes

Përdorimi i il’açeve kundër dhimbjes për probleme të vogla është shprehi e keqe e shumë njerëzve. Shumica e ilaçeve kundër dhimbjes kanë efekte të rrez. ikshme anësore, mund të shkaktojnë dëme të organeve të ndryshme, duke përfshirë edhe veshkat.

Studimet kanë treguar se përdorimi i gjatë i il’açeve kundër dhimbjeve zvogëlon qarkullimin e gja. kut dhe në këtë mënyrë redukton funksionin e veshkave.

Teprimi me proteina

Përdorimi i tepruar i mishit të kuq dhe ushqimeve të tjera të pasura me proteina mund të përkeqësojë gjendjen e veshkave tashmë të dëmtuara.

Ushqimet e pasura me proteina në thelb janë të shëndetshme, por jo në qoftë se keni veshka të dëmtuara dhe mjeku ju këshillon një konsum të zvogëluar të proteinave. Proteinat e tepruara janë ngarkesë për veshkat.

Inj orimi i gripit dhe i ftohjes

Inj orimi i ftohjes dhe i gripit mund të çojë në dëmtime në veshka. Studimet kanë treguar se njerëzit me sëm. undje të veshkave gjithashtu kanë tendencë të shmangin pushimin derisa janë të sëm. urë.

Gjithashtu është vërtetuar se njerëzit me sëm. undje të veshkave janë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve të motit.

Përdorimi i tepërt i alk. olit

Kur pimë alk. ol, shpesh nuk e kemi parasysh sasinë ideale për shëndet të mirë. Shprehia e pirjes së sasive të tepërta të alk. olit çon në dëmtime në veshka. Alk. oli përmban toksina të cilat mund të jenë të dëmshme për veshkat,

.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here