Agim Krajka kompozitori i shquar shqiptar, që ndërroi jetë në moshën 83-vjeçare mbrëmjen e 1 Marsit, la pas një krijimtari të gjërë artistike.Ai kompozoi për të gjithë, shkroi këngë, muzikë filmash, vepra instrumentale dhe për orkestër. Ai i shkroi gjyshes, por dhe rinisë e prandaj brezat unifikohen në pentagramet e tij.

Kënga “Lemza” ishte e para në skenën e Festivalit të RTSH e kompozuar prej Agim Krajkës në vitin 1961. Kënga e dytë “Djaloshi dhe shiu”, por më pas vjen dhe “Kënga e Gjyshes”.

Prej tri dekadash, Agim Krajka zhvilloi veprimtarinë e tij muzikore, duke shkruar muzikë të lehtë, popullore, duke kompozuar pjesë orkestrale dhe firzamonike. Të shumta kanë qënë pjesëmarrjet e tij në festivale të muzikës. Ka fituar gjatë karrierës së tij afro njëzet çmime festivalesh dhe ka shkruar muzikën e shtatë filmave artistikë.

“Njësiti Guerril”
“Në pyjet me dëborë ka jetë”
“Një shoqe nga fshati”
“Lundrimi i parë”

“Zëvendësi i grave”
“Gjyshes Sime”
“Lemza”

“Nuk e Harroj”
“Zonja nga Qyteti”
“Çifti i Lumtur”
“Kafe Flora”Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here