Lajm i mirë! Erdogan qetësohet më në fund, i shkruan letër BE-së: Jam gati për dialog me Greqinë, nëse…

0
47

Presidenti Erdogan të mërkurën u dërgoi një letër krerëve të vendeve të BE, duke përsëritur thirrjen e Ankarasë për dialog me Greqinë mes ten sio neve në Mesdheun Lindor.

Erdogan's expansionism isolates Turkey and benefits Greece, says a report |  Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Ai theksoi se ishte i gatshëm për një dialog me Greqinë pa kushte paraprake. Në mesazhin drejtuar krerëve të institucioneve në Bruksel dhe presidentëve dhe kryeministrave të vendeve të BE-së, me përjashtim të Greqisë dhe Qipros, presidenti turk nënvizoi rëndësinë e ma rrëd hënieve BE-Turqi dhe progreset e realizuara në këtë drejtim nën qeverisjen e tij.

Erdogan nënvizoi se marr ëdhë niet me Brukselin kanë qenë gjithmonë një përparësi për Turqinë dhe se është arritur përparim i rëndësishëm në këtë drejtim, veçanërisht gjatë mandatit të tij.

Gjetja e një zgjidhjeje paqësore dhe të drejtë për probl emet në Mesdheun Lindor është përgjegjësia jonë e përbashkët, shtoi ai.

Turkey's Election Results Show Erdogan's Weakening Support | Time

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here