Një punonjës sezonal ka humbur jetën në Maqedoni dhe për shkak se mungonte siguracioni dhe kontrata e punës është marrë vendimi që nuk do të lejiohen të kalojnë sot punësit sezonalë në doganën e Qafë Thanës.

Qafë Thanë/ Sipas një urdhërri të ardhur nga pala maqedonase, sot nuk janë lejuar që të kalojnë punonjësit sezonalë të cilët shkojnë për të punuar në Maqedoninë e Veriut.

Mbeten ende të paqarta shkaqet e kësaj ndalese për ditën e sotme. Nuk dihet nëser apo më tej  si do procedohet.

Sipas të dhënave thuhet se një shtetas shqiptar, punonjës sezonal ka humbur jetën në Maqedoni dhe mungesa e siguracionit e kontrata e punës ka bërë që punonjësit sezonalë të ndalohen ditën e sotme për të kaluar këtë doganë.

Një takim po zhvillohet tashmë me drejtues te doganës shqiptare e maqedonase dhe pritet një vendim i këtyre të fundit.
Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here