Më i madh se Statuja e Lirisë, asteroidi gjigant mund të kalojë sot në orbitën e Tokës

Një asteroid më të madh se Statuja e Lirisë që do të kalojë pranë planetit tonë këtë javë. Mediat e huaja bëjnë me dije se NASA po ndjek nga afër lëvizjet e asteroidit i cili pritet që të kalojë në tokë.

Qendra e Studimeve të Objekteve të Tokës së Afërt të agjencisë hapësinore konfirmoi shkëmbin hapësinor në faqen zyrtare të internetit dhe sipas Agjencisë Evropiane të Hapësirës, ​​ai u zbulua vetëm më 3 Maj nga Anketa e Mount Lemmon.

Asteroidi me emrin 2021 JF1, po ecën nëpër galaktikë me 38,000 mph sipas listës së Qasjeve të Afërme të Tokës NEO të NASA-s. Më i madh se Statuja e Lirisë, asteroidi gjigant mund të kalojë sot në orbitën e Tokës.

Ndërkohë në lidhje me këtë NASA thotë se diametri i vlerësuar i 2021 JF1 është midis 95 dhe 210m, potencialisht duke e bërë atë më të madh se Statuja e Lirisë në New York e cila është 93m e lartë.

Pritet që asteroidi të kalojë rreth 3.2 milion milje nga Toka në 1.11 të enjten në 27 Maj, sipas të dhënave të NASA. Kjo mund të tingëllojë shumë larg, por është relativisht afër në aspektin hapësinor dhe NASA konsideron gjithçka që kalon brenda 120 milion miljeve të planetit tonë si objekte afër Tokës.

Sipas NASA-s, ajo gjithashtu mund t’i afrohet Tokës në 5 Nëntor të vitit të ardhshëm. Është klasifikuar si një asteroid Apollo, i cili dihet të jetë një nga llojet më të rrezikshëm.

Ekipi i astronomëve të NASA-s thekson se 2021 JF1 nuk është asteroidi I vetmi që pritet të kalojë në tokë, sipas të dhënave aktualisht janë rreth 2,000 asteroide, kometa dhe objekte të tjera që mund të fluturojnë afër Tokës.

Toka nuk ka parë një asteroid të shkallës apokaliptike që nga shkëmbi hapësinor që zhduku dinosaurët 66 milion vjet më parë. Ndërkohë shumica e asteroideve nuk do të vijnë në kontakt me atmosferën e Tokës, por në raste të rralla, shkëmbinjtë gjigantë hapësinorë mund të shkaktojnë probleme për sistemet e motit.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *