Moti i keq në Shqipëri/ Jepet alarmi për shoferët e makinave: Ju lutemi mos i bëni këto gjëra

0
24

This post has already been read 14 times!

Nisur nga moti i keq me reshje të dendura shiu në shumë zona të vendit, Pol icia R rugore deklaron se ‘ka shtuar prezencën e shër bimeve në të gjitha akset rrugore dhe ap elon për të gjithë drejtuesit e mjeteve të bëjnë kujdes të veçantë, pasi ka prezencë të ujit në disa rrugë’.

Emergjencat në gadishmëri, shkak moti i keq

Drejtuesit e mjeteve të mos qarkullojnë me shpejtësi, të mos kryejnë manovra apo parakalime të gabuara, të vendosin rripin e sigurimit dhe të mos përdorin celularin gjatë drejtimit të mjetit.

Drejtuesit e motomjeteve të vendosin kaskën mbrojtëse, ata të bicikletave të ndriçojnë biçikletën gjatë udhëtimit dhe në rast reshjesh të dendura të ndërpresin lëvizjen deri në qetësimin e motit, që të mos rrez ikojnë jetën e tyre.

Gjithashtu një vëmendje të veçantë duhet të tregojnë edhe këm bësorët që te ntojnë të kalojnë nga njëri krah i rrugës në tjetrin, pasi për shkak të shiut dhe të errësisrës, rre ziku është i madh për t’u përfshirë në ak sident rrugor.

Moti i keq në Shqipëri, anulohen linjat e trageteve – Almakos.com

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here