Në zemër të ishujve grekë, Turqia ndërmerr veprimin e papritur në detin Egje

0
19


Ndërkohë që është në një lu ftë akuzash me SHBA-të në lidhje me vasjen e 13 qytetarëve turq gjatë operacionit kundër ter oristëve të PKK, veprimi më i fundit i Turqisë ka rindezur ten sionet në Egje.

Autoritetet turke njoftuan pak më parë për kryerjen e kërkimeve nën det në brendësi të ishujve grekë duke shkaktuar reagime të forta në Athinë. Kërkimet nën det janë parashikuar të kryhen nga anija turke “Cesme” dhe do të zgjasin sipas tyre nga data 18 shkurt deri në 2 mars, raporton abcnews.al.

Më herët, Turqia kishte zhvilluar kërkime të ngjashme në lindje të Egjeut duke i çuar vendet në prag të lu ftës për shkak edhe të përgjigjes së shpejtë të grekëve.

.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here