Njoftim me shumë rëndësi: Për ata që duan të shkojnë në Gjermani, njihuni me rregullat e reja që duhet t’i dini me patjetër

0
26

This post has already been read 11 times!

Ja çfarë duhet të dini rreth rregullave të fundit për të udhëtuar në Gjermani nga jashtë Evropës. Ndërsa banorët e vendeve të BE, plus Mbretëria e Bashkuar, Islanda dhe Norvegjia janë në gjendje të udhëtojnë lirisht në Gjermani për momentin, Berlini ka ende rregulla të rrepta për ata që udhëtojnë nga jashtë BE për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Gjermani, shkalla e vdekshmërisë nga COVID-19 mbetet e ulët

Ka disa kufizime brenda BE-së. Njerëzit që vijnë nga rajone të caktuara që janë renditur si “zona me rr ezik” për shkak të shpë rthimeve aktuale janë të detyruar të shkojnë drejt në karantinë kur të arrijnë në Gjermani.

Që nga mesi i korrikut, një listë e vendeve ngadalë po rritet, nga të cilat mund të udhëtohet pa kufizime. Ministria e brendshme shpjegon këto përjashtime për shkak të shkallës së ulët të infeksioneve të koronavirusit.

Këto janë: Australia, Gjeorgjia, Kanada, Zelanda e Re, Tajlanda, Tunizia, Uruguai.

Ekzistojnë gjithashtu tre vende aziatike me të cilat Gjermania aktualisht po negocion me marrëveshjet reciproke. Këto janë Japonia, Koreja e Jugut dhe Kina.

Çdo shtet tjetër jo i BE-së konsiderohet ende si një zonë e rrezikut. Kjo do të thotë që ju lejoheni të vini në Gjermani vetëm nëse keni një arsye thelbësore për ta bërë këtë.

Cila është një arsye thelbësore?

Studentët dhe njerëzit në programet e mësimit të praktikës lejohen të hyjnë në vend për sa kohë që ata mund të tregojnë se nuk mund ta përfundojnë kursin përmes mësimit në distancë.

Ju gjithashtu lejohen të vizitoni një anëtar të një “familje thelbësore”. Kjo do të thotë që bashkëshortët lejohen të vizitojnë njëri-tjetrin, ndërsa fëmijët e mitur lejohen të vizitojnë prindërit dhe anasjelltas.

Personat që kanë statusin e refugjatit gjithashtu lejohen të sjellin familjen e tyre në Gjermani.

Për më tepër, ju lejohet të vizitoni një anëtar të familjes “jo-thelbësore” (p.sh. një fëmijë i rritur) nëse ka një arsye bindëse për ta bërë këtë. Lista e arsyeve bindëse përfshin lindjet, martesat, vdekjet, funeralet dhe sëmundjet e rënda.

Mjekët, infermierët dhe kujdestarët lejohen të gjithë të udhëtojnë në Gjermani, siç janë edhe studiuesit e mjekësisë.

Ju gjithashtu lejoheni nëse kryeni një punë që konsiderohet thelbësore për ekonominë gjermane dhe të cilën nuk mund ta bëni në distancë. Shkencëtarët, specialistët e IT-së dhe njerëzit e punësuar në nivelin e menaxhimit të një kompanie janë të përjashtuar këtu.

Diplomatët dhe punonjësit e organizatave ndërkombëtare janë gjithashtu të përjashtuara nga ndalimi i udhëtimit.

Koronavirusi, vijon përmirësimi i bilancit ditor në Gjermani – A2 CNN

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here