Kremtimi i Pashkës Ortodokse “ringjalli” sektorin e turizmit në juglindje. Hotelet e bujtinat e qytetit ishin plot, ndërsa rezervimet ishin mbyllur dy javë më parë.

Pashka Ortodokse i rikthye Korçës gjallërinë e turistëve, edhe pse për të dytin vit radhazi në kushtet e pandemisë së koronavirusit.

Të ardhur nga të katër anët e vendit, të shumtë ishin ata që kishin zgjedhur për të kremtuar festën fetare.

“Do të bëjmë ritualet te kisha. Pashkët i bëj gjithmonë në vendin e lindjes.”

“Është një qytet shumë i bukur, shumë i qetë dhe me njerëz mjaft të mirë.”

Kishte edhe prej tyre që kërkonin për një fundjavë ndryshe në qytetin ku ndërthuren bukuritë natyrore, me traditën dhe ushqimin e mirë.

.
Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here