Po punonin për të ndërtuar pallat, por bëjnë zbulimin e bujshëm, gjendet ske leti i një djali që ka jetuar para Krishtit, do habiteni sa ndryshe ishte njeriu në atë kohë

0
17

This post has already been read 14 times!

Teksa ishin duke punuar për ndërtimin e një pallati një zbulim i madh është bërë. Si raportohet në Nördlingen është gjetur një s kelet i një djali të vogël që ka jetuar gjatë kohës së fiseve Kelte.

Restaurant Cantina Diablo's, Nördlingen – photos, on the map

Djali ishte rreth nëntë deri në dymbëdhjetë vjeç dhe mund të ketë jetuar midis 480 dhe 100 para Krishtit. Punëtoret kanë lajmëruar menjëherë ekspertët dhe sipas zbulimeve që kanë bërë a rkeologët ske liti ka shumë ndryshime nga njeriu i sotëm.

Studiuesit supozojnë se djali vinte nga një klasë e ulët shoqërore. Ko ckat tregojnë se ai po bënte punë të rënda fi zike. Gjytyrët e tij ishin më të shkurtëra dhe koka më e madhe.

Po ashtu mendohet edhe se mënyra se si u jepej lamtumira e fundit ishte shumë ndryshe nga ajo sot. Sipas arkeologëve djali i vogël ka një ndërtim trupor shumë ndryshe nga i njerëzve sot, por pritet të bëhen të tjera analiza dhe studime për të pasur një përgjigje të plotë.

Përktheu dhe përshati: Gazeta Korrekte.

Nördlingen | Städtetrip Deutschland | Urlaub in Schwaben | Bayern

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here