Poeti i madh i këngës Labe, Lefter Çipa në gjendje të rëndë shëndetësore/ I biri gazetar përlot me fjalët: Nuk duroj dot kur ti lëngon o baba

0
20

Poeti i mijëra vargjeve polifonike dhe i 18 librave me poezi, Lefter Çipa ndodhet në gjende të rënduar shëndetësore.

Djali i tij, Aleksandër Çipa i ka dedikuar disa fjalë th erëse të atit, përmes një postimi në rrjetet sociale.

Ai shkruan se kjo ka qenë një kohë e cila është e gjitha një tablo e zymtë dhim bjesh dhe lën gatash fizike të tij, një periudhë e gjitha lotimesh dhe mërzish për ne: familjen, nënën me katër djem dhe një vajzë.

Postimi i plotë: Rreth dritës artist-dashëse të librit “Njerëz me dritë”. Në vend të fjalës shoqëruese

Nga Aleksandër Çipa*. Në gati dhjetë vitet e fundit, ndërsa unë shënoj gjysëm shekulli jetë dhe im Atë po i afrohet fundit të shekullit), kam dëgjuar shpesh prej tij për një sf idë të humbur: “Nuk bëj dot këngën për Babain. Poetët nuk e bëjnë dot këngën për babain!”

Këtë pohim do rëzimi dhe pazotësie ma ka përmendur shpesh herë gjatë muajve dhe ditëve me dhim bje të përbin dshme të vitit 2020. Një kohë e cila është e gjitha një tablo e zymtë dh imbjesh dhe lë ngatash fi zike të tij, një periudhë e gjitha lotimesh dhe mërzish për ne: familjen, nënën me katër djem dhe një vajzë.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here