Publikohet dokumenti! OBSH parashikon që grupet e rrezikut të vaksinohen çdo vit, të tjerët çdo dy viteOrganizata Botërore e Shëndetësisë ( OBSH ) parashikon që vaksinat vjetore do të kërkohen në grupe risku për të luftuar Covid-19. Të moshuarit dhe njerëzit me sëmundje kronike mund të kenë nevojë të përsërisin dozën e vaksinës një herë në vit. Sipas Reuters, në të dhënat e deritanishme, popullata e përgjithshme mund ta konsiderojë të nevojshme përsëritjen e vaksinës një herë në dy vjet. Kjo është pasqyruar në një raport që do të diskutohet në takimin e Bordit të Drejtorëve të GAVI të Aleancës së Vaksinave GAVI, e cila koordinon Programin e Vaksinimit Covid-19 të OBSH për COVAX.

Dokumenti thekson se OBSH konsideron vaksinimin vjetor për popullatat me rrezik të lartë si skenarin e tij “tregues”, si dhe vaksinimin dyvjeçar për popullatën e përgjithshme. Sipas skenarit, 12 miliardë doza të vaksinës Covid-19 do të prodhohen në të gjithë botën vitin e ardhshëm.
Kjo shumë do të jetë pak më e lartë se parashikimi i 11 miliardë dozave për vitin aktual, raportuar nga Federata Ndërkombëtare e Industrive Farmaceutike (IFPMA), që do të thotë se OBSH nuk pret një rritje të ndjeshme të prodhimit të vaksinave në 2022.

Deri më sot, rreth 2.5 miliardë doza të vaksinës Covid-19 janë shpërndarë në të gjithë botën, kryesisht në vendet e pasura ku më shumë se gjysma e popullsisë ka marrë të paktën një dozë, ndërsa në shumë vende më të varfra më pak se 1% e vaksinës është vaksinuar popullsia, sipas vlerësimeve të Gavi. Në skenarin e tij më të keq, OKB thotë që prodhimi do të jetë 6 miliardë doza vitin e ardhshëm, për shkak të rregullave më të rrepta rregullatore për vaksinat e reja dhe problemeve të prodhimit me ato ekzistuese.

/News31

.
Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *