Rinis heti mi për ngjarjen e 21 janarit

Prokuroria e Tiranës rinis hetimet për mënyrën si humbën jetën 4 protestues të 21 Janarit.

Mësohet se organi i akuzës së Tiranës ka rihapur dosjen për ngjarjen në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit” ku humbi jeten Hekuran DedA, Ziver Veizi, Aleks Nika dhe Faik Myrtaj.

Mbështetësit e opozitës së kohës, të Partisë Socialiste, u qel luan teksa qëndronin “me duar në xhepa” përpara Kryeministrisë nga efektivët të Gardës së Republikës.

Në ditën e përkujtimit të rënies së tyre, në 21 Janar 2021, Kryeministri Edi Rama i shpalli ata “Dëshmorë të Atdheut”.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *