Sa filxhanë kafe në ditë rekomandohen gjatë shtat.ëzënisë

0
10

Gjatë shtatzënisë, duhet t’i kushtoni vëmendje shumë gjërave, por sidomos asaj që futni në trup.

Kjo vlen kryesisht për kafeinën.

Zakonisht gjendet në çajin e zi ose të gjelbër, kafe dhe në disa pije energjike, çokollatë… Si një stimulues që na mban zgjuar.

Por kafeina gjithashtu rrit pr.esi.onin e gja.kut dhe rr.ahjet e zemrës, si dhe sasinë e ur.i.nës që prodhon trupi.

Mund të shkaktojë gjithashtu prob.leme me ner.vo.zizmin, tretjen e ushqimit ose gjumit.

Kafeina në shtat.zëni gjithashtu kalon përmes pl.acentës tek f.ëmija.

Prandaj, ekspertët këshillojnë gratë shtat.zëna të mos konsumojnë më shumë se 200 miligram kafeinë në ditë.

Një rritje në atë sasi, sipas Mars të Times, mund të shkaktojë ab.ort, li.ndje të parakohshme ose hu.mbje pe.she tek i porsal.induri.

Eshtë e rëndësishme të theksohet se 200 miligram kafeinë përmbahen në dy filxhanë kafe.

Sasia e kafeinës në një filxhan çaj varet nga sa e fortë është kafeja (por edhe sa i madhe është filxhani).

Sidoqoftë, ekspertët rekomandojnë çajra të tjerë bimorë.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here