Shqiptari ne shtetet e bashkuara del i pafajshem nga burgu pas 12 vitesh heqje lirie

0
145

Ka bërë 12 vjet bu.rg në SHBA për një kr.im që nuk e ka kryar. Sami Leka me prejardhje nga Maqedonia ishte dënuar me bu.rgim të përjetshëm në SHBA, pasi ishte ak uzuar për një vra.sje. Por pas 12 viteve, ai është liruar nga të gjitha ak uzat që kishin të bëjnë me të.

Ai në emisionin “DeenShoë” ka treguar se si ka filluar të njihet me Islamin edhe pse ai i thoshte vetes musliman.

Krejt udhëtimin e tij të njohjes me Islamin e kishte pasur kur kishte udhëtuar me një taksist musliman.

Ajo çfarë e kishte bërë Lekën të interesohej për Islamin ishte një veprim i taksistit. Sami Leka ishte në taksi së bashku me gruan e tij, por shoferi i taksisë pasqyrën e brendshme të makinës e kishte ngritur nga tavani. Kjo i kishte bërë përshtypje Lekës dhe e kishte ftuar taksistin për një gotë raki në shpinë e tij.

Taksist ishte një besimtar i devotshëm musliman, duke i dhënë kartëvizitën duke i thënë se ato të takohen në ndonjë lokal ku nuk shërbehet alkool.

Por pas pak ky arrestohet për një vr.asje që nuk e ka bërë dhe dënohet me bur.gim të përjetshëm, shkruan rdanews.com

Ai sot është i lirë dhe nga një jo praktikues i fesë ismame në b.urg është bërë një praktikant i devotshëm i fesë Islame.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here