Dasmat, fun.eralet dhe lëvizja e lirë brenda dhe jashtë kryeqytetit janë të ndaluara tashmë në Korenë e Veriut. Arsyeja për këtë është kongresi madhështor që pritet të mbahet së shpejti në vend nga Partia e Punëtorëve e kryesuar nga Kim Jong Un. Ky kongres është i pari në 36 vitet e fundit.Përveç këtyre masave, ka pasur edhe një rritje të numrit të kontolleve nëpër shtëpi dhe thuhet se bli.ndimi i kryeqytetit është bërë me qëllim për të shmangur ndonjë trazirë të mudnshme gjatë eventit. Kongresi i fundit i Partisë së Punëtorëve të Koresë është mbajtur në vitin 1980, ku babai i liderit të tanishëm Kim Jong Un, u shpall kryetar i partisë.Burimi: The Independent

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here