Tra/gjedia në Itali/ E afërmja nga Izraeli rrëfen si e mësoi vd/ekjen e vëllait, kunatës dhe djalit 2 vjeç: Mendova se ra një tjetër raketë

Një ngjarje t ragji ke ndodhi ditën e djeshme në Itali, ku humbën jetën 14 persona nga rënia e teleferikut pranë liqenit Maggiore në veri të Italisë. Mes tyre janë edhe 5 izraelitë, tre prej të cilëve ishin pjesë të një familjeje.

I vetmi i mbij etuar deri tani është një 5-vjeçar, Eitan Biran, i cili ndodhet në spital, në gjendje kri tike për jetën. Halla e tij ka zbuluar se në tra gj edi humbi vëllain, Amit Biran, kunatën Tal Peleg dhe nipin e saj 2 vjeçar, Tom, të cilët jetonin në Pavia. Ndërsa për nipin tjetër mësoi se është gjallë kur nuk doli në listën e viktimave.

Fëmija arriti në spital me helikopter rreth orës 2 pasdite, ndërsa gjendja e tij është e rë ndë. Pasditen e djeshme, ai iu nënshtrua një ope racioni që zgjati 5 orë pasi kishte fraktura në duar e këmbë.

Mjekët e spitalit “Regina Margherita” në Torino që e ndihmuan, tregojnë se djali i vogël ishte në gjendje të thoshte: “Më lini vetëm, kam frikë.”

Halla e të miturit, i cili është me origjinë nga Izraeli tha se kur po i vinin shumë mesazhe, mendoi se kishte rënë një ra ketë tjetër. Në atë moment, telefonoi menjëherë kunatën dhe vëllain, por asnjëri nuk u përgjigj. Më pas pyeti miqtë se çfarë kishte ndodhur dhe ata i konfirmuan tr agje dinë në Itali. Dy orë pas ngjarjes, mësoi emrat e vi ktim ave nga karabinierëve.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *