Situatë e rëndë dhe rrëqethëse në Dajç, uji arrin në lartësinë…

0
23


Ja si eshte situata e përmbytjeve në Njesine Administrative Dajç, sot 13.02.2021″

Hidrometri shënon 6.80 cm.
❌1900 ha tokë bujqësore e përmbytur (fshatrat Darragjat, Shirq ,Mushan, Suka-Dajç, Belaj, Rrushkull, Samrish i Ri, Pentar-zona fushore.

❌ Rrugë të bllokuara Darragjat, Shirq, vendi i quajtur Urrelat e Shirqit lartësie e ujit arrin 150 cm në rrugë.

❌ Shtëpi të përmbytura 9

❌ Prezencë uji në oborre 131 shtëpi, Shirq 70, Mushan 10, Darragjat 11, Belaj 30, Rrushkull 1, Suka 9.

❌ Është bërë e pamundur lëvizja me vetura në lagjen Mazija- Suka Dajç.

❌ Është e pakalueshme rruga Belaj- Pentar, vetëm me mjete të larta të ushtrisë kalohet.

❌ Rruga kryesore e Darragjatit kalohet vetëm me mjete të tonazhit të lartë.

❌ Rruga kryesore Dajç është vështirësuar jashtëzakonist lëvizja me vetura, në drejtimin Dajç rruga nacione Shkodër- Velipojë.

❌ Kërkohet që të lihet në dispozicion një mjet ushtrie për komunikimin e banorëve me rrugën kryesore.

✅ Makina e Ushtrisë në gatishmëri ora 07:45- 16:00 tek Dispeçeri Mushan.

✅ SPZ e zonës në gatishmëri .

✅ Qendrat shendetësore në gatishmëri

✅ Energji elektrike kemi, ndërprerje të hërëpashershme.

❌ Në disa toka bujqësore lartësia e ujit arrin 2m.

❌ Nevoja për bazë ushqimore për gjënë e gjallë është e madhe


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here